Onze missie

Gelukskine neemt mensen mee op een inspirerend avontuur rond persoonlijke groei, leiderschap en geluk.

We zijn zelf professionals in de zorg (kinesitherapeut) en raakten beiden gepassioneerd door persoonlijke groei, leiderschap en geluk. We volgden verschillende opleidingen en lazen boeken, maar misten de integratie en de toepassing van deze principes in de specifieke werksetting en leefwereld van de zorgprofessional.

Zo werd Gelukskine geboren, met één duidelijke missie:

In de eerste plaats richten we ons dus op professionals in de zorg en willen we hen stimuleren en prikkelen om met persoonlijke groei aan de slag te gaan. Als professional in de zorg staan we continu klaar voor anderen en investeren we veel tijd en energie om de meest optimale en evidence-based zorg te verlenen aan onze patiënten. Dit is natuurlijk een mooi streefdoel, maar hierdoor staan we vaak te weinig stil bij wat wij zelf nodig hebben om te groeien en blijvend voldoening en plezier te kunnen ervaren in ons werk, maar ook daarbuiten.

Wij, Gelukskine, geloven dat een zorgverlener die goed in zijn vel zit, goed kan communiceren, die zijn missie helder heeft en die bovendien ook goed voor zichzelf zorgt de meest optimale zorg kan verlenen en blijven verlenen. Daarnaast is hij op deze manier ook een rolmodel voor zijn of haar patiënt met betrekking tot veerkracht, energie en geluk.

En onze missie is op zijn zachts gezegd ambitieus. Wij willen van professionals in de zorg één van de gelukkigste mensen op deze wereld maken. We willen een movement creëren, waarin de principes van persoonlijke groei, leiderschap en geluk toegepast worden en als een steen in de vijver verspreid worden in het zorglandschap.

En als we heel eerlijk zijn is onze missie nog groter. Ergens hopen we de wereld een beetje mooier te maken, één zorgprofessional per keer. Want wij geloven dat wanneer mensen goed in hun vel zitten, ze ook vaker het goede gaan doen voor anderen en op deze manier geluk gaan verspreiden.

Veel mensen kennen misschien al wel al een aantal principes m.b.t. persoonlijke groei, leiderschap, communicatie en geluk. De theorie is mooi, maar de omzetting naar de praktijk is soms zo moeilijk. Ons brein houdt ons graag in de comfortzone en voor je het weet verval je terug in je oude gewoontes. En net daar willen we op inzetten.

Gelukskine vertaalt deze principes zodat ze behapbaar en direct toepasbaar worden. Door verhalen en concrete voorbeelden uit de dagdagelijkse praktijk en ons eigen leven te delen en door effectief en praktisch aan de slag te gaan met deze inzichten streven we naar een duurzame en effectieve integratie van deze principes in de praktijk en het dagelijks leven van de zorgprofessional.

Laat je door Gelukskine meenemen op een inspirerend avontuur en laat ons samen groeien!

Inspirerende groeten,

Wannes
Davy