Wil ik nog wel in de zorg? Deze vraag hoor ik regelmatig bij zorgprofessionals. En wat me opvalt is dat deze zorgverleners zich vaak schuldig voelen om dit te benoemen, om deze twijfel te voelen. Ze vinden het enorm vervelend dat ze na jarenlang studeren, zoveel pittige examens en stages misschien een andere richting op willen gaan. Maar twijfelen is iets heel moois en nuttigs, als je het vanuit ontspanning kan doen.

Ergens loopt er iets niet helemaal zoals je het wil en daar zit informatie in. Omdat twijfelen voor velen ongemakkelijk aanvoelt willen ze dit gevoel zo snel mogelijk kwijt. En soms wordt die twijfel daarom ofwel onderdrukt (het is in elke sector wel iets) of wordt er inderdaad een andere richting gekozen. Maar zonder nieuwsgierige introspectie wordt het een beetje giswerk wat die nieuwe richting dan is. Probeer eens anders naar je twijfel te kijken. Verwelkom ze! Zeg tegen jezelf: “mmm interessant, wat loopt er niet zoals ik zou willen? Wat mis ik in mijn huidige job? Hoe zou ik willen dat het eruit ziet? Hoe zou ik me willen voelen op mijn werk? Wat zou ik morgen al lichtjes kunnen aanpassen om dit gevoel al meer te ervaren? Welke patiënten geven me energie en welke niet?” Maar doe het vooral vanuit nieuwsgierige ontspanning. 

En het goede nieuws is, daar heb je niemand voor nodig. Gewoon even tijd met jezelf.

Wil je toch graag een beetje hulp dan ben je ook superwelkom op onze trainingsdag: ‘Zonder schroom voor jouw missie en droom’ of kunnen we jou begeleiden met een individueel traject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *